Mini versus maxi

Het lijkt wel alsof ze bij La Maison Victor het weer kunnen voorspellen. Brengen ze een nummer uit met zomerse patronen dan worden we een week na uitgave verwend met tropische temperaturen.


Ik was al lang op zoek naar een lange jurk maar ik vond echt nergens mijn volledige goesting. Het patroon van de Cocoa jurk kwam dus als geroepen. Ik koos een superluchtige viscosestof. Ideaal gerief om deze tropische temperaturen door te komen.


De jurk zit vrij snel in elkaar. Het naaien plooitjes in het voorpand nemen het meeste tijd in beslag. Moeilijk was het niet, maar de combinatie tussen het dunne stofje en de lange rokdelen zorgde ervoor dat ik veel moest spelden. #tijdrovend


Met mijn 1m64 moest ik het rokdeel een 5-tal centimeter innemen. Hierdoor had ik 'amper' 2m50 stof nodig. Met minder lukte echt niet. Ik kon de volledige stofbreedte niet benutten omdat het voorpand en de rokdelen vrij breed zijn.

Daardoor had ik nog een lang, smal stuk stof over. Nipt genoeg om er nog een jurkje voor Denise uit te krijgen. In hetzelfde nummer stond er immers nog een zomers babyjurkje: de Chico jurk.


Op het eerste gezicht een eenvoudig jurkje, maar schijn bedriegt. De rimpeltjes aan de mouwen, de knoopsgaten en de inzetstukjes in de panden ... Allemaal leuke accenten die ervoor zorgen dat dit jurkje echt een toppertje is en die voor de nodige uitdaging zorgden.In combinatie met de lange benen van de dochter valt het jurkje eerder kort uit. Door het tekort aan stof was het echt niet mogelijk om zelf maar enkele millimeters te verlengen. Maar ach, die babybilletjes, ze mogen gezien worden.Twinnen met de dochter, 't is genieten. 
Patroon
Cocoa jurk - La Maison Victor (juli / augustus 2018)
Chico jurk - La Maison Victor (juli / augustus 2018)

Stof
Viscose Mia - De Stoffenknop

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts