Genova jurk

Toen ik de laatste La Maison Victor doorbladerde, viel mijn oog onmiddellijk op de Genova jurk. Een zwierige zomerjurk. Ideaal voor het zonnige Italiƫ. Al moesten de Belgische temperaturen de afgelopen dagen niet onderdoen.


Wat me meteen opviel bij de Genova jurk waren de frivole vlindermouwtjes. Het soepele stofje en de mouwtjes zorgen ervoor dat de jurk lekker luchtig aanvoelt met dit zomerweer.


De jurk zat snel in elkaar, al waren er toch een paar hindernissen. Bij het overtekenen van het patroon merkte ik dat patroondeel A op patroonblad 4 staat, hoewel dit niet zo op het overzicht stond.


De knoopsgaten stonden iets te hoog om in de tunnel te passen. Geen idee of het hier om een foutje gaat van LMV, of ik die de knoopsgaten iets te hoog heb geplaatst.


De naam van de jurk verwijst naar de prachtige Italiaanse kuststad. Ik koos echter een Afrikaans geinspireerd stofje met leuke motiefjes, een coupon die ik lang geleden op het Stoffenspektakel kocht.

Ik ben super tevreden met deze zomerjurk. Helemaal la Bella Italia!
Ciao!
Patroon: Genova jurk - La Maison Victor (mei - juni 2018)
Stof: viscose - coupon Stoffenspektakel

Reacties

 1. Mooi ! Enne ... proficiat met de hoofdprijs !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi ! En hoe heb je dat dan opgelost met die knoopsgaten ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je de fouten alvast opspoorde, dat bespaart heel wat naaisters opzoekwerk en frustratie ;) Deze jurk zou zo mijn vaste garderobe ingaan. Ideaal zomers en een mooi stofje. Het patroon doet me wat denken aan een mengeling tussen de imani en de candy jurk van lmv

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk gedaan! De mouwtjes vind ik ook erg tof.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts