Rumer Top


Ik had ze onmiddellijk gezien, de ruches van de Rumer Top. Het magazine werd nog maar net uit de brievenbus gehaald of ik wist het al al: dat topje zou hier snel vanonder de naaimachine rollen. Zogezegd zo gedaan, twee naaiavonden later was mijn zomergarderobe een trendy blousje rijker.

  
Het stofje viste ik uit mijn - intussen niet meer zo gigantische - stoffenvoorraad. Ik had het echt al eeuwig. Ik zag er nooit iets in en het stond al meerdere keren te koop in een Facebook-groepje. Niemand wou het hebben ... tot plots overal in de etalages geborduurde stofjes te bewonderen waren. Ik ben geen trendsetter, maar tegen deze hype kan ook ik geen neen zeggen.De patroondelen zijn rechttoe rechtaan, maar het was toch eventjes opletten bij het overtekenen: de lijntjes van maat 36 en 38 zijn exact hetzelfde. Waarschijnlijk gaat het hier om een foutje bij La Maison Victor.


Volgens de maattabel val ik tussen maat 38 en 40. Normaal gezien kies ik voor LMV-patronen dan de grootste maat. Bij dit topje koos ik toch maat 38 omdat het model nauw moet aansluiten. Ik verlengde naar goede gewoonte de panden met 2 centimeter. Op het nippertje zo bleek ... bij een volgende versie mogen er gerust nog enkele centimeters bij.Andere kleine aanpassingen: ik doorstikte het biais niet vlak naast de rand maar op één centimeter. Naar gewoonte bevestigde ik eerst de mouwen alvorens de zijnaden dicht te stikken. Deze manier werkt voor mij gemakkelijker. Het magazine stelt een rits voor van 42 centimeter. Dat leek me nogal veel en een korter exemplaar van 20 centimeter volstond.
Patroon: Rumer Top - La Maison Victor (maart / april 2018)
Stof: katoen met geborduurde roosjes - eigen stoffenvoorrraad

Reacties

 1. Deze staat ook op mijn lijstje! Heel erg mooi en inderdaad een heel leuk stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh wat een mooie! deze staat ook op mijn lijstje, het stofje hangt nu te drogen (ook eentje uit mijn voorraad)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerst en vooral: wauw ! Leuk model, leuk stofje ... maar ik zou bij een volgende versie ook de borstnepen verplaatsen (naar beneden) ... ofwel staan die in alle maten nogal hoog, want dat was me bij het model in LMV zelf ook opgevallen (waarbij het eveneens niet goed op de schouders valt hetgeen bij jou absoluut het geval niet is ) Lengte zou ik behouden, want staat je keigoed of enkel het achterpand wat verlengen en met splitjes werken ... mogelijkheden zat !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supermooi! Wat is de moeilijkheidsgraad van dit topje? Ik ben nog maar net begonnen met naaien en vraag me af of het voor mij haalbaar is (anders hoef ik misschien de moeite niet te doen om in de bib alle tijdschriftenbakken te doorploegen).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De rits is het moeilijkste aan het topje. De andere stapjes staan mooi uitgelegd in het boekje van La Maison Victor. Daar krijgt het 2 huisjes van moeilijkheidsgraad.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts