Naaivoornemens 2018

Happy New Sew Year!
Bij elk nieuw jaar horen goede voornemens. Hier is dat niet anders. Ook op naaivlak. 


Wie mij enkel kent uit blogland, zou misschien vergeten dat er hier thuis drie kinderen rondhuppelen. De jongste wordt verwend met schattige jurkjes. De oudste is verzot op geklede hemdjes. En het middelste kind? Die krijgen we op de blog amper te zien omdat er zelden voor genaaid wordt. Hij 'erft' de selfmade stuks van de broer. #shameonme!
Maar daar gaat in 2018 verandering in komen! Er zal genaaid worden voor Cyrille. Ik voegde de daad bij het woord. Cyrille mocht uit de stoffenkast een stofje uitkiezen en ik ging onmiddellijk aan de slag.


Pyjama's, het enige kledingstuk dat ik voor mijn kinderen nooit koop maar steevast maak. Zo een diy-pyjama is hier thuis de ideale manier om 'foute' stofjes te verwerken. Denk maar aan paw patrol, batman en andere superheldenfiguren. Niet iets waar ik mijn jongens graag in zie lopen, maar wat ik hen ook niet wil ontzeggen. Ideale pyjamastofjes dus. Niets anders met dit berenstofje dat mijn jongens al een beetje is ontgroeid.


Ik gebruikte Wolf van Zonen 09, het pyjamapatroon bij uitstek. Alle boorden werden afgewerkt met boordstof, zodat de mouwen en broekspijpen tijdens de slaap niet naar boven kruipen.


Na een uurtje easy sewing was de PJ klaar en kon Cyrille naar dromenland. Klaar om te dromen ... van meer naaisels 😉. 
Patroon: Wolf - Zonen 09
Stof: Paapii Design - Stof&Belle


Ik ben niet de enige die het jaar startte met goede (naai)voornemens. Neem zeker een kijkje bij de andere Let's sti(c)k together- dames.
 

Reacties

 1. Fan van Wolf, ik zit echt te wachten op de tienermaten ervan!

  En wat dat shameonme betreft, super dat je voor alle drie wil naaien! Ik moet zeggen dat ik daar niet zo super veel rekening mee houd, maar wel probeer te naaien naar 'nood'. Meneer Khadetjes heeft nu eenmaal veel minder kleren nodig dan de snelgroeiende Khadetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes met je goede voornemens!
  Hier is het momenteel het middelste kind dat de meeste zelfgemaakte kleren krijgt, ze is dan ook het enigste meisje ;-) dus dat voornemen delen we ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je al direct bij het laten zien van de goede voornemens al een invulling laat zien. De pyjama is in elk geval een geweldige start.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel succes met je goede voornemens! Go for it! En wat een leuke pyjama!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes. Die foute pyjama's dat was hier een tijdje geleden ook een hit: minions... Ik vind ze ook leuk, maar rustige minion-stoffen ben ik nog niet tegengekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke Wolf! Zelfgemaakt dat slaapt toch gewoon beter???

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk al direct met je goede voornemens begonnen. Leuke pyjama, je ziet dat hij er blij mee is. Succes met je voornemens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zelfgemaakte pyama's zijn ook hier zowat het meestgenaaid van alle kledingstukken. Tof, in deze berenstof!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk voornemen! En mijn minst genaaide item is net een pyjama... Omdat ik dacht 'al dat werk om gewoon in te slapen' maar ik ben nu toch ook van gedachten veranderd... Een Wolf-aankoop is gepland met oog op het verwerken van 'foute' stof van Brandweerman Sam ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts