Niet voor broekventjes!

De oudste zoon had broeken nodig en vlug! Ongelooflijk hoe snel hij aan het groeien is. Ik merk het aan de dubbele portie boterhammen elke ochtend en de broeken die te kort worden, veel te kort. Ik vind Matisse al iets te oud om elke dag in trainingsbroek rond te lopen, dus ging ik op zoek naar een geklede versie, waar comfort toch primeert.

Wanneer ik de woorden gulp en broekrits lees, breekt het koud zweet me uit. Opgelucht was ik dan ook toen ik de Jeff broek ontdekte. Een broek zonder rits, maar met een valse gulp en een elastische tailleband.Deze broek is niet voor broekventjes, maar voor stoere jongens. De broek is super comfortabel met grote zakken en een nonchalante omslag.


Er zijn heel wat patroondelen en er kwam vrij veel stikwerk aan te pas. Bijna elke naad wordt afgewerkt met een dubbel sierstiksel, maar het zijn net deze subtiele details die het broekje er doen uitspringen. Ik twijfelde lang om contrasterend garen te gebruiken, maar het wanvertrouwen in mijn precisiewerk deed me toch voor een sober blauw kiezen.
 


Ongelooflijk dat het zo lang heeft geduurd voordat ik het patroon van dit zalig broekje me opviel. Er zullen er ongetwijfeld nog volgen. Ik begin alvast een grotere maat te knippen want de zoon, die blijft maar groeien!
Patroon: Jeff broek - La Maison Victor (maart / april 2017)
Stof: lag al veel te lang in de stoffenkast - Stoffenspektakel

Reacties

  1. een hele mooie, inderdaad het comfort van een jogging maar de look van een gewone broek

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts