Een jas voor als het sneeuwt ... - Sti(c)k Belgique

Het thema van deze Let's Sti(c)k Together is Stick Belgique. We worden verwend met mooie patronen en hippe naaimagazines in België. Keuze ten over dus. 


Ik koos - net zoals vorig jaar - voor een patroon van Zonen09. Ik zou bijna zeggen dat Sharon van Zonen09 mij leerde naaien met haar uitgebreide handleidingen vol tips. Er bleef echter nog éen patroon op mijn wensenlijstje staan: de Lars jas. Toen er bij De Stoffenkamer een workshop verscheen, was het dan ook hoog tijd om eindelijk met dit patroon aan de slag te gaan.


De jas zelf hoeft niet meer voorgesteld te worden. Ik koos de versie met rits en velcro. Als voering koos ik een uberzachte teddy. Tussen de tweedelige mouwen bevestigde ik een paspel. Deze paspel komt ook nog eens terug in de voorzak.


Als extra voorzag ik de afneembare kap. Ook hier werd gevoerd met de zachte teddy.


Deze jas is zeker geen snel klaar project. Ik naaide twee avonden tijdens de workshop, maar werkte thuis nog heel wat uurtjes verder aan deze jas. Ik had het eigenlijk moeten timen want ik ben nieuwsgierig hoeveel tijd er idaar nu in kruipt. Maar het was het meer dan waard, de voldoening als de jas "geboren" wordt door het keergat. 


Matisse zijn oogjes blonken als hij de jas voor het eerst mocht passen. De teddyvoering werd uitvoerig geaaid en hij maakte al plannen voor deze winter "het is een jas voor als het sneeuwt". 


Patroon: Lars Jas - Zonen09
Stof: canvas - De Stoffenkamer 

Zin om nog Belgische patronen te bewonderen? Neem dan snel een kijkje op volgende blogs:
Sewing à la Carte, Girls in Uniform, Just Delphine, OOYAmade, vlijtig liesje knutselt, SewBel

Reacties

  1. Een jas... daar heb ik bewondering voor! Schitterend gewoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. eeuwige bewondering voor je moed om aan een jas te beginnen. nog meer bewondering voor het resultaat. prachtig gewoon

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige jas en netjes afgewerkt! Ik waag mij soms ook aan een kinderjas, maar dat is toch niet iets om elk jaar opnieuw te doen, met al die naai-uren die erin kruipen ;) Hopelijk sneeuwt het veel deze winter :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts