(Im)pulls aankoop

Impulsaankopen. Op naaivlak betrap ik er me steeds minder op. Sinds kort hou ik mijn stoffenvoorraad flink bij in een excel-bestand. Zeer handig om te bekijken wat ik allemaal in huis heb, maar zeker even confronterend. Als ik een nieuw stofje koop, dan moet er minstens één stofje uit.

 
Niemand is perfect en dus liet ik me bij de vorige lancering van SYAS helemaal gaan. Er werd duchtig enkele meters in het winkelmandje geklikt. Nog zonder concrete naaiplannen. Toegegeven, met SYAS doe je nooit verkeerd en snel zijn is altijd de boodschap.


Met de volgende SYAS-collectie in het vooruitzicht, werd het dus hoog tijd om de prachtige stofjes te verwerken. De stoffen zijn altijd ideaal sweatergerief.


Matisse kreeg een eenvoudige pull sweater. Voor de schouderstukjes werkte ik met de averechte kant van de stof. Meer heeft deze stof niet nodig.


Denise kreeg een baggy Emma trui. Nog een beetje te groot, maar ze zal er wel weer veel te snel ingroeien. Ik voorzag een bijhorende Lulu broek uit La Maison Victor. Het is een luchtige, comfortabele zomerbroek die ik afwerkte met leuke kwastjes.Daarmee verdwenen 3 stofjes uit de stoffenkast ... en is er weer plaats voor meer 😏


Matisse
Patroon: Leather Sweater (La Maison Victor - mei/juni 2014)- La Maison Victor
Stof: See You at Six - Fabrik Unik

Denise
Broek: Lulu broek (La Maison Victor - mei/juni 2017) - Flowerfield (See You at Six)
Trui: Emma trui (Emma en Mona) - See You at Six


Benieuwd naar de impulsaankopen de andere naaisters? Neem dan snel een kijkje!

Sewing à la Carte, Adivastyle, Nathalie's Naaisels, Blogliesje, woohoo by Davina, Two Owlettes, KreATRIEN, Miel de Fleur, Nie Nie Sewing, Gezien bij Justine, just delphine, Girls in Uniform, OOYAmade

Reacties

 1. Mooie kleertjes en schitterend in beeld gebracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar! Ik werk ook al een paar jaar met een excelbestand, en dat helpt echt wel om die stoffenkoopdrang wat in bedwang te houden :-) Fijne naaisels maakte je met de SYAS-stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die truien zien er zo lekker zacht uit! Een excell-bestand, zo georganiseerd! De moed zakt mij al in de schoenen bij het denken alleen al aan het inventariseren van wat ik liggen heb ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. woop woop, hoera voor stoffenverwerking! -3 seg, top bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke outfits! ik probeer ook alles netjes bij te houden en het helpt inderdaad, maar niet altijd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een leuke kleding en kinderen ;) .. En wat een goed idee een Excel bestand!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die averechtse schouderstukken zijn geniaal!
  En voor de nieuwe SYAS moet je natuurlijk plaats maken? Dat snap ik dan ook weer volledig. Ik heb hier nog een paar lappen van de vorige (en de vorige vorige) reeks liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow 3 stuks ineens... Heel mooi! Leuke details die schouderstukjes en kwasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldige productie en wat zien de kinderen er prachtig uit. Bij komend voordeel: je maakte weer wat ruimte voor de nieuwe SYAS aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts