Megan Sweaterdress LMV

De nieuwe edidtie van LMV is er! Een topeditie als je 't mij vraagt. Verschillende patronen belandden bovenaan mijn sew-list. De Megan Sweaterdress sprong me het meest in het oog en daarom kon ik niet wachten om eraan te beginnen.


250 cm wol had ik niet liggen in de stoffenkast, maar wel een coupon van 165 cm. Een serieus stuk te kort dus. Op de tijdstippen dat ik naai zijn alle winkels dicht en ik moest en zou de jurk per se maken. Vele naaisters zullen dit gevoel wel herkennen ...


Er werd dus serieus gepuzzeld. Om alle stofdelen toch uit de stof te krijgen, deed ik dus enkele aanpassingen. Ik speelde met de stofvouw en doorknipte de panden. De patroondelen A2 en B2 kleefde ik dus niet aan het bovendeel, zodat ik zonder problemen alles uit de stof kon krijgen. Deze naad is trouwens bij de afgewerkte jurk nergens te zien!


Het naaien verliep zonder problemen. De jurk behoord dan ook tot de Start to sew.

Bij een tussentijdse pasbeurt hing de jurk echter enorm door. De mouwen hingen ver over mijn polsen en de jurk bijna aan mijn enkels. Ik denk dat dit komt door de kwaliteit van mijn geribbelde wol. Ik zette mijn schaar in de mouwen en bevestigde een dunne elastiek aan de naad waar ik de panden eerst doorknipte. Nu blijft het rokdeel mooi op zijn plaats.


De zomen innaaien met de hand liet in aan mezelf voorbij gaan. Ik gebruikte zoomband die ik instreek en zo kon de jurk snel worden afgewerkt.




Patroon: Megan Sweaterdress - La Maison Victor ( september / oktober 2018)
Stof: coupon wol - Stoffencircus

Reacties

 1. Je staat prachtig met de jurk. Ik twijfelde sterk, maar misschien moet ik me er toch eens aan wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Twijfelgeval ... het staat je (mooie kleur !) maar ik zag je al met mooiere stukken ....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat model sprong me ook onmiddellijk in het oog. Prachtige kleur. Ik denk dat het bovenste vp zal versmallen zodat de val minder is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit ziet er mij echt een comfortabele jurk uit. Ik ben zelf meer voor aansluitend maar er zijn van die dagen waarop dit zeker van pas komt. De kleur staat je trouwens supermooi en die halslijn ook

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts