Haat - liefde verhouding: de Barbara jurk

Naaien is mijn yoga. Mijn ideale ontspanning. Mijn momentje van zen.
En toch durf ik toegeven dat ik tijdens het naaien van deze jurk serieus aan het vloeken ben gegaan. Het stresszweet stond me meer dan eens op het voorhoofd. 


Het maakproces leek eindeloos. Er kwam nog een patroondeel, en nog één, en nog één en nog eens doorstikken en opnieuw en opnieuw. Zeven lange naaiavonden spendeerde ik aan deze jurk en er bleek maar geen einde aan te komen. 


Tijdens het naaien beleefde ik eigenlijk niet veel fun. Er ging al van bij de start vanalles mis. Ik knipte het knoopsgatenpat te kort en had geen stof meer over. Na veel gepruts maakte ik er twee delen van. Bij de finale pasbeurt bleek de jurk dan veel te lang, waardoor deze stap eigenlijk niet nodig was. Om de jurk in te korten moest dit pat er weer helemaal af. Wie goed heeft opgelet zal merken dat ik het knoopsgatenpat dus 3 keer heb losgetornd en 4 keer heb bevestigd.


Om niet in een klaagzang te vervallen, zal ik alle andere problemen die ik tegenkwam tijdens het naaien maar niet opsommen. Ongelooflijk dat bij sommige projecten echt alles mis kan gaan wat normaal zeer vlot verloopt. De jurk leek wel vervloekt ;-)


De vallende rug, het striklint, de rimpeltjes en de dubbele kraag. Het zijn stuk voor stuk redenen waardoor deze jurk bovenaan mijn naailijstje stond, maar het zijn ironisch genoeg ook deze zaken waardoor ik net geen dégoût van deze jurk kreeg.

Terwijl iedereen de nieuwe sweaterstoffen van SY@6 koopt, kocht ik het stofje "Herbs" uit één van hun eerste collecties. Wat een zachte viscosestofje! Bovendien verwerkt de stof enorm gemakkelijk en dat was echt wel nodig. Het tornmesje draaide overuren.

 

Geen 'herbs' voor mij, maar een bloemenpracht op Ile de Ré. De mooie vakantieherinneringen doen mij gelukkig het moeilijk maakparcours helemaal vergeten!
Patroon: Barbara jurk - La Maison Victor (maart - april 2017)
Stof: Herbs - See You At Six - De Stoffenknop

Reacties

 1. Whaw, het is wél de moeite waard hoor meid. Dit jurkje staat je prachtig. Bewondering voor je geduld, bij mij was ze waarschijnlijk al de vuilbak in gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awel deze jurk staat je goed.
  Geniet er nu maar van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als je de jurk zo ziet dan zou je niet zeggen dat er zoveel vloeken en tornen aan te pas kwam, je staat er ook echt mooi mee. Hier ook een grote fan van die stofjes, zalig om te dragen toch?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts