Gipsy jurk

En of we genoten hebben van een zalig weekje Frankrijk. We verkenden de streek rond La Rochelle. De havenstad kon ons goed bekoren, al vonden de kids de stranden veel leuker. In de reiskoffer ging er nog een zomers speeljurkje voor Denise mee. In één avondje zat het Gipsy jurkje in elkaar. De rimpeltjes, drukknopen en aangeknipte mouwtjes zitten daar zeker voor iets tussen.


Er werd een soepele (double gauze) stof voorgesteld, maar ik koos een stug katoentje van Veritas. Je weet wel, zo van die lapjes die je eigenlijk nooit nodig hebt, maar waar het moeilijk is om ze toch niet in de winkelmand te leggen. 


De stof was niet ideaal, maar het was nu of nooit. Volgend jaar zou ik er nooit meer een jurkje voor Denise uit krijgen. Nu was het al nipt, ik had echt geen stofsnipper over!

Ik verlengde de rokdelen met 2 centimeter, omdat de LMV-jurkjes nogal kort uitvallen bij de dochter. De zoom werd afgewerkt met een rood sierlintje om de rode accentjes in het stofje extra in de verf te zetten. Net als de siersteekjes om de aangeknipte mouwen op z'n plaats te houden. Zo wordt m'n borduurgaren toch nog gebruikt ;-).


Denise genoot van het strand. Met haar kleine vingertjes zocht ze schelpjes en ze was niet weg te slaan van de zee. 

Patroon: Gipsy jurk - La Maison Victor
Stof: Veritas
Fournituren: Veritas

Reacties

  1. Super schattig jurkje! (Ik kocht dit lapje stof ook in de Veritas, gewoon omdat het zo'n mooie stof is maar zoals je zegt 'zo van die lapjes die je niet echt nodig hebt' ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi en zeker het fotomodelletje👍

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts