Als hij maar geen voetballer wordt

Het WK is volop aan de gang. Zelfs in 'naailand' is het onmogelijk om aan de voetbalgekte te ontsnappen. Het thema van de Let's Sti(c)k Together uitdaging van deze maand is dan ook de FIFA World Cup. 


Dat was eventjes slikken toen ik dat thema te horen kreeg. Voetbal, we zijn er hier totaal niet mee bezig. Meer zelfs, stiekem hoop ik dat beide zoontjes hun passie vinden in een andere sport. De blessures, de mentaliteit en het uren wachten naast het veld ... ik zie het allemaal niet zitten. De kids mogen alles uitproberen. Alles ... behalve voetbal 😉.


Het thema nam ik vrij letterlijk en maakte een voetbaloutfit voor de jongste sportiefste zoon. Ik liet me inspireren op de vintage sportpakjes uit de jaren '80.

Ik koos voor zachte spons. Lekker zacht, super retro en ideaal als speeloutfit.


Ik tekende het Billie patroon van zonen 09 met V-hals. De heupboord werkte ik af met meerkleurige boordstof. Blauw, wit, oranje ... ze verwijzen naar geen enkel voetballand. De kleuren matchten gewoon mooi met de blauwe spons. Oranje is de lievelingskleur van de zoon, dus die was onmiddellijk enthousiast toen hij het shirt mocht aantrekken. 


Vorige week verscheen de Siem short, een gratis patroontje van Bel'Etoile voor een retro short. Het patroon doet enorm denken aan de City Gym Shorts, maar de pijpjes sluiten nauwer aan de bovenbenen. Ik tekende maatje 104, maar dat valt iets te groot voor mijn kleine 4-jarige.

Tijdens de fotoshoot waande Cyrille zich een echte voetballer. Capsones alom. Gelukkig kwam de gokchinees langs om de kleine sterspeler om te kopen met enkele snoepjes. Zo werd er toch nog gescoord!


Patroon:
T-shirt: Billie - zonen 09
Short: Siem short - Bel'Etoile

Stof:
Spons - Stof op Zolder 
Boordstof: College 32 - Hambuger Liebe - Stof op Zolder


⚽ Benieuwd of er grote voetbalfans te vinden zijn bij de andere deelnemers? Neem snel een kijkje! ⚽


Flaflinko - Gezien bij Justine - Girlsinuniformblog - Sewing à la Carte - Larth - Frullemieke - Stokstaartje doet het zo - Adivastyle - Ma'am Musketier - Blogrevolution - Marieke Falderieke - Two Owlettes - KreAtrien - Made for Inka - SewBel - OOYAmade - ViTess - Blogliesje

Reacties

 1. Echt een leuke outfit... Ik vind het ook helemaal niet erg dat er voorlopig geen voetballers zijn ten huize Flaflinko. 🤷‍♀️😂

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu zit dat liedje voor de rest van de dag in mijn hoofd, dankjewel :-) ! Ik moet zeggen... deze outfit zal niet helpen hem te ontmoedigen om te gaan voetballen. Hoe ongelofelijk schattig is dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi spons zo lekker zacht en fluffy :) En die boord in drie kleuren maakt het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mega schattig en prachtige outfit! Deze kleur is te snoezig. 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat een kei-toffe en schattige outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lieve outfit!!! Heel leuk gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke titel om mee te beginnen. Een liedje dat bij mij vakantieherinneringen oproept. In elk geval heeft het een leuke en sportieve outfit opgeleverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maar liever dat nog dan een bord voor zijn kop van de zakenman.... Superleuk outfitje en echt een mooi boord. Hij zal er nog wel de ganse zomer kunnen van genieten..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo schattig, ... als hij maar geen voetballer wordt ... tja in de hand heb je niet echt hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Superoutfit en mijn zoon speelt absoluut niet graag voetbal en daar ben ik niet kwaad voor... hij gaat liever dansen en een leven als dancemom zie ik wel zitten :-P

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts