Wie is er bang van de boze wolf?

Pas maar op voor de boze wolf, in het bos, in het bos
Pas maar op voor de boze wolf, in het bos
Ik ben niet bang voor de boze wolf in het bos, in het bos
Ik ben niet bang voor de boze wolf dieren in het bosHet thema voor het schoolfeest was het Sprookjesbos. Uit alle sprookjesfiguren die er wonen koos de jongste zoon de Wolf. Toen kwam een mailtje van de met de vraag om onze kleine schat in het gekozen sprookjesfiguur te verkleden.


Kabouters en prinsjes zijn veel dankbaardere personages. Waarom toch had onze Cyrille toch voor een wolf gekozen? Een sprookjesfiguur waar hij nota bene stiekem een beetje schrik van heeft.

Ik herinnerde me vaag de bijlage met carnavalkledij uit een nummertje van La Maison Victor. Ik had geluk, want er stond een wolvenmuts en staart in.


De superzachte pels werd gevonden in de Sleepstraat. Het knippen was niet eenvoudig en nam veel tijd in beslag. Ik wachte op een zonnige dag om de stof buiten te knippen. De tuin lag onmiddelllijk vol pluis, net alsof er een echte wolf gepasseerd was.


Mijn eenvoudige naaimachine had het zwaar om door de dikke stof te stikken. Wonder boven wonder brak ik 'amper' één naald. Op Internet las ik de tip om alle pluizen uit de naaimachine te halen na het naaien. En inderdaad, het was de moeite wat nadien uit de machine kwam!


Cyrille verdween een beetje in de capuchon omdat ik hem op de groei maakte. Kwestie dat de wolf nog enkele jaren carnaval met ons kan meevieren 😏.


 


Patroon: Wolf - La Maison Victor (maa / april 2017)
Stof: dierenpels - Sleepstraat Gent

Reacties

Populaire posts