Ma petite Française!

Eindelijk was het nog eens Let's sti(c)k together tijd! Na een lange break werden er ons drie toffe criteria voorgeschoteld. We moesten aan de slag gaan met een buitenlands patroon, een lentestofje gebruiken en een tof detail toevoegen. 


Ik moest niet lang nadenken over het patroon. Intemporels pour bébés van Astrid Le Provost is mijn favoriete naaiboek. Ik doorblader het boek regelmatig. Steeds met veel oohs en aahs omdat er zo'n leuke vintage tekeningen en prachtige foto's in staan. Een boek vol klassieke modelletjes met veel kraagjes en knoopjes in romantische Liberty stofjes. 


Ik wou een ietwat andere look en koos voor een roze stofje met fluo accenten voor de blouse. Met deze snoepkleurtjes is de lente niet ver zoek. Als leerkracht Frans ben ik natuurlijk verknocht aan de taal van Molière, maar zeg nu zelf: 'blouse à col fleur' is toch zoveel hipper chiquer dan 'hemdje met kraag'. 


Als leuk detail vond ik na lang zoeken bloemenknoopjes die perfect passen bij de kraag. Uit gewoonte verstevigde ik de kraagdelen, al had ik dat achteraf gezien beter niet gedaan. De kraag moet gerimpeld worden en met de stugge versteviging was dat niet zo eenvoudig.


In het boek stond ook nog een leuke "culotte bouffante". Ik maakte de bloomer uit een grote coupon viscosestof die ik op het Stoffenspektakel kocht. Ik had grootse plannen met de stof. Jammer genoeg bleek er maar een klein deeltje van bruikbaar door beschadiging. Sindsdien ga ik niet meer stoffenshoppen op het Stoffenspektakel. #frustratie

 
Bon, de bloomer dus. Onmisbaar in de kleerkast van de dochter, want die billekes, die zijn om op te eten! Ik volgde de werkbeschrijving, maar in de zoompjes voorzag ik comfortabele kinderelastiek (extra soepele elastiek). Door de super soepele stof staat het broekje wel nogal 'pof', wat het alleen nog maar schattiger maakt.

Denise straalt in deze ouftif. Ze lijkt net een echt klein Françaiseke.
Top
Patroon: Blouse à col fleur - Intemporels pour bébés (Astrid Le Provost)
Stof: De Stoffenknop

Bloomer
Patroon: Culotte bouffante - Intemporels pour bébés (Astrid Le Provost)
Stof: viscose - Stoffenspektakel  


Benieuwd welke creaties de andere deelneemsters hebben gemaakt? Neem snel een kijkje en ... bon voyage!

 

Reacties

 1. Dit is gewoon scháttig! Een ander woord bestaat er niet voor...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. C'est super mignon ;) (pardon my French) Zo'n schattig bolleke in een schattige outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, hoe schattig is zij wel niet seg <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik haal mijn beste Frans maar niet boven ;)
  Wat is ze on-ge-loof-lijk snoezig <3
  Grote fan van die fluo accentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoewel mijn Frans om te huilen is, vind ik die Franse patroonnamen inderdaad prachtig! Maar vraag me niet ze uit te spreken ;-). Zo super schattig, zowel je dochter als het kledingsetje. Laat het maar lente zijn en voorlopig ook blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, zo'n prachtige set! Dat kraagje maakt het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zalig setje, zo cutie. Bliemenkraagje is zo mooi. En ja de Franse naam van het patroon zingt in je oren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. maar alléé, gewoont té schattig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts