Peekaboo!

Sommige stofjes blazen je gewoon omver. Ik twijfelde heel eventjes (iets met stoffenkoopstop) maar de oogjes keken me hoopvol aan en dus klikte ik een metertje in mijn winkelmandje.
Ik wou voor Matisse een eenvoudige sweater maken zodat de stof met alle aandacht kon gaan lopen. Toen het postpakket aankwam, werden de plannen noodgedwongen aangepast. De stof stond omschreven als french terry en dus verwachtte ik wel enige rek. Niet dus. Dit in combinatie met het reuzehoofd van de oudste zoon ... dat ging nooit goedkomen.


En toen herinnerde ik me mijn goede 'naai-voornemen' om meer voor de jongste zoon te naaien. Cyrille bezit over evenveel intelligentie, maar verpakt in een veel kleinere hoofdomtrek. Een los model zou dus wel lukken. Ik baseerde me op de Emma trui, maar verbrede de halsopening. Voor een baggy look tekende ik de trui ook twee maten breder.


Het werd een sportieve trui, helemaal op het lijf geschreven van wildebras Cyrille. Bij een sportieve trui hoort een sportieve broek en dus mocht Cyrille een stofje uitkiezen. Des goûts et des couleurs... Er waren betere combinaties mogelijk maar Cyrille koos uit de stoffenvoorraad een groen tricootje.

Zoon tevreden ... mama tevreden.

Broek
Patroon: Mini Hudson Pants - True Biais
Stof: tricot - Stoffenspektakel

Trui
Patroon: Emma trui (aangepast) - Emma en Mona
Stof: French Terry geborduurde oogjes - Fabrik Unik

Reacties

  1. De combinatie valt nog heel goed mee. Het is mooi geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo fijn dat hij zelf een stofje mocht kiezen! Met zo'n creatieve mama komt de goede smaak er uiteindelijk vanzelf wel, maar laat hem nu zelf maar wat exoerimenteren 😃

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts