Ernest Dress

Begin dit jaar maakte ik de Georgia trui uit een prachtge jacquard van Wild van Stof. Ik koesterde het overgebleven restje stof en maakte er al grote plannen mee voor volgende winter. Volgende winter? Dan zou Denise in een maatje 86 passen en zou het lapje hopeloos te klein zijn.


Overal in blogland verschijnen de eerste lentenaaisels en net dan besluit ik om nog een wintertrui te maken. Ik knipte de Ernest Sweater voor onze kleine meid.


Door mijn onlogische knipplannnen had ik nog een lang en smal stuk stof over. Zonde om zo een mooie stof niet tot de laatste centimeter te verwerken. Ik rimpelde de bovenkant en bevestigde het rokdeel aan de panden. Zo werd de Ernest sweater .... een Ernest dress.Een jurkje is bij een actieve baby niet zo handig. Het rokdeel wipt vaak naar boven. Met mijn versie van de Ernest Dress is dat helemaal geen probleem. Integendeel zelfs, de averechtse kant van de stof is een pareltje en mag dus gezien worden!
Als Denise het jurkje draagt, dan zou ik willen dat de winter nog eventjes in het land blijft ... en dat ze nog lang klein blijft 😍. 
Patroon: Ernest Sweater - La Maison Victor (september - oktober 2017)
Stof: Jacquard zwart-bordeaux lurex - Wild van Stof

Reacties

  1. Weer zo mooi om fier te zijn zowel op het kleedje als het model en maakster!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het rek mooi, leuk dat je je restjes kan gebruiken

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts