Partyproof!

Het thema van de Let's sti(c)k together voor de maand december was - hoe kan het ook anders - FEEST! Om ons extra uit de dagen werd er nog een "specialeke" toegevoegd. Elke deelnemer moest 3 stofjes uitkiezen. De likes in de Facebookgroep beslisten dan uiteindelijk met welk stofje aan de slag te gaan.


  
Vermits de stoffenkast nog steeds behoorlijk uitpuilt, plaatste ik op Facebook mijn drie grootste lappen stof. En daar liep het een beetje mis, ik was er helemaal zeker van dat iedereen dat mooie bordeauxstofje zou kiezen. Niet dus, het werd de groene lap stof die ik vond voor 2€ op het Stoffencircus. Ik kocht het om te gebruiken als teststofje en nu moest ik er een feestjurk uit maken #paniek. Geen enkel patroon kwam in aanmerking voor dit dun en glad stofje. Eventjes overwoog ik om deze challenge aan mij te laten voorbijgaan.En toen dacht ik aan het patronenboek dat ik twee jaar geleden met Kerst kreeg. Ik besloot uiteindelijk om de Lisan jurk te maken, maar toegegeven, veel zin had ik er niet in. Toen de MDH me tijdens de eerste pasbeurt vergeleek met Tinkerbel zonk de moed me helemaal in de schoenen.Tijdens het naaien viel ik steeds meer en meer voor het patroon. Het diep décolleté, de hoge, gebogen split en natuurlijk de prachtige tulpmouwen. Het zijn de mouwtjes die de jurk echt feestelijk maken.Het tuniekjurkje valt - met de split - nogal kort uit. Een legging zorgt dus voor meer draagcomfort. De riem zorgt voor extra taille.De zoom innaaien met de hand liet ik aan mezelf voorbij gaan. Ik kocht permanente wondertape, waardoor het omzomen snel kon worden afgewerkt.


Selfish sewing, ik doe het steeds vaker. Maar zo zelf voor de lens staan, het went maar niet ... Een glaasje cava past bij het feestthema en ... hielp om stressloos te poseren ;-).

Patroon: Lisan jurk - Jurkenboek - La Maison Victor

Stof: koopje Stoffencircus
Benieuwd hoe de party-outfit van de andere deelneemsters eruit ziet? Neem dan snel een kijkje!

Flaflinko - Flexje - Stofjesverslaafd - Made for Inka - Adiva Style - Sewing à la carte - Just Delphine - Spoetniksels - Frullemieke - Two Owlettes - Draadjes - Just-Just10 - Larth - Vlijtig Liesje Knutselt - Girls In Uniform - woohoo by Davina - yjonis - Wilwarincouture - Khadetjes - Noxeema

Reacties

 1. oooh, grote fan van de tulpmouwtjes! heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je van 2€ een draagbare jurk hebt gemaakt. Dat voor de lens staan is ook mijn ding niet, maar die tip van het glaasje cava ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maakte die ook al, enkele jaren geleden, en ik was toen al fan! De jouwe is ook super in dit mooie stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het echt een prachtige jurk!
  Hij staat je echt en de kleur ook, zeker aandoen zenne!
  Ik had mij al een geluk niet echt op 1 van mijn stofjes vastgepind, smaken kunnen echt verschillen hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw, wat een prachtige jurk! Die mouwen en die slit zijn zalig... Je staat er geweldig mee! Fijne feesten! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige jurk! Ik ben blij dat we die voor jou gekozen hebben! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oooh wauw, je hebt me helemaal overtuigd van dat patroon! top

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het een super leuk patroon! Goed dat je hebt doorgezet en 2 euro? Dan word je daar toch helemaal gelukkig van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige jurk met mooi mouwdetail en de prijs van de stof.. geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kei leuk kleedje! Die moet ik onthouden!! Prachtig gemaakt
  Happy holidays

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, ik vind deze jurk heel erg mooi geworden! Hoera voor selfish sewing!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts