Elisa wikkeljurk

In één van mijn vorig berichten kon je al lezen dat ik voor de Let's Sti(c)k Together uitdaging drie stofjes moest uitzoeken. Ik dacht echt dat iedereen voor het mooie bordeauxstofje zou kiezen. De Facebook-likes beslisten er echter anders over. Ontgoocheld legde ik de stof terug in mijn stoffenkast, toevallig op een restje imitatieleer. 


Ik vond dit zo een toffe combinatie dat ik besloot om een extra feestjurk te maken. Feestdagen genoeg in het vooruitzicht ... ;-) en wie zegt dat een beetje bling niet kan op een doordeweekse dag?


Ik maakte de Elisa jurk: een eenvoudige wikkeljurk. De schouderstukken uit imitatieleer zorgen voor een feestelijke toets.
De Elisa jurk combineert de look van een feestjurk met het draaggemak van een kamerjas. Om een kimono-look te vermijden, maakte ik de jurk een maat kleiner dan gewoonlijk.


Het naaien verliep zeer vlot. Ik volgde braafjes de werkbeschrijving waardoor ik het imitatieleer dubbelde. Hierdoor vallen de naden nogal dik uit en was het niet eenvoudig om de schouderstukjes en halsboorden mooi op elkaar af te stemmen. Fijne feesten iedereen!Patroon: Elisa wikkeljurk - jurkenboek (La Maison Victor)
Stof: bordeaux tricot - Liesellove

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts